၂၀ ရက္၊ မတ္လ၊ ၂ဝ၁၃ ခုနွစ္။
ထုတ္ျပန္ခ်က္အမွတ္။ ဝဝ၂၊ ၀၅။ ဌနခ-၁၃
၁။တေပါင္းလျပည့္ေက်ာ္မွစတင္၍လက္ဖက္ေတာင္သူတအာင္းမိဘျပည္သူတို႕အားထားရသည့္ ေရႊဖီခ်ိန္ လက္ဖက္ ရာသီေရာက္ရွိလာၿပီ ျဖစ္ပါသည္။ ယခု ၂၀၁၃
ခုႏွစ္ ေရႊဖီလက္ဖက္ရာသီတြင္ တအာင္း မိဘျပည္သူမ်ား ေမွ်ာ္လင့္
ေတာင့္တထားသည့္အတိုင္း လက္ဖက္မ်ားလိႈင္လိႈင္ဖူးေ၀ထြက္ရွိၿပီး၊ သင့္တင့္မွ်တတည္ၿငိမ္သည့္လက္ဖက္ေစ်းကြက္ ကိုထိန္းသိမ္းရရွိႏိုင္ပါေစေၾကာင္း ပေလာင္ျပည္နယ္ လြတ္ေျမာက္ေရးတပ္ဦးမွ ဆုမြန္ေကာင္း ပို႕သလိုက္ပါသည္။
၂။ ေဒသခံတအာင္းမိဘျပည္သူအမ်ားစုသည္
လက္ဖက္လုပ္ငန္းျဖင့္ အဓိကအသက္ေမြး ၀မ္းေက်ာင္းျပဳ ကာ ေနထိုင္စား
ေသာက္ၾကရပါသည္။ တေပါင္းလျပည့္ေက်ာ္မွ ကဆုန္လဆန္းထိ လက္ဖက္ထြက္ ရွိေသာ
ေရႊဖီခ်ိန္ကာလသည္ တအာင္းလူမ်ဳိးအတြက္ တႏွစ္သာ စား၀တ္ေနေရးေျပလည္ရန္
အလြန္အေရး ၾကီးေသာ အခ်ိန္ခါသမယျဖစ္ပါသည္။
၃။P.S.L.F ႏွင့္ ျမန္မာအစိုးရအၾကား ႏိုင္ငံေရးျပႆနာေျဖရွင္းႏိုင္ျခင္းမရွိေသးသျဖင့္ တအာင္းေဒသ တခြင္တြင္ အေျခခ်လႈပ္ရွားေနသည့္ တအာင္းအမ်ဳိးသားလြတ္ေျမာက္ေရးတပ္မေတာ္ T.N.L.A ႏွင့္ ထိုးစစ္ဆင္လာသည့္ ျမန္မာစစ္တပ္ဖဲြ႕တို႕ ေဒသတြင္းတြင္လက္နက္ကိုင္တိုက္ပဲြျဖစ္ပြားေနပါသည္။ ယခု ၂ဝ၁၃ ခုႏွစ္ သံုးလနီးပါးကာလ အတြင္းတြင္ပင္ တိုက္ပဲြထိေတြ႕မႈ ၂၀ ၾကိမ္ခန္႕ျဖစ္ပြားခဲ့ပါသည္။
၄။ ျမန္မာစစ္တပ္ဖဲြ႕၏ ထိုးစစ္ဆင္လႈပ္ရွားမႈ မည္ကဲ့သို႕ပင္မ်ားျပားေစကာမူ
လက္ဖက္ေတာင္သူ မိဘျပည္သူတို႕အား စာနာေထာက္ထားကာကြယ္ရန္တာဝန္ရွိသည္ဟု
တပ္ဦးအေနျဖင့္ အစဥ္ခံယူရပ္ တည္ထားပါသည္။ ထိုေၾကာင့္ ေရႊဖီခ်ိန္
လက္ဖက္ရာသီတြင္ လက္ဖက္လုပ္ငန္းကို အဓိကထား လုပ္ကိုင္ေနေသာ
တအာင္းေဒသေက်းရြာမ်ားတြင္ လက္နက္ကိုင္ တုိက္ပဲြျဖစ္ပြားျခင္း မျပဳလုပ္ ရန္
ေဒသအတြင္းအေျခခ်ထားသည့္ တအာင္းတပ္ဖဲြ႕မ်ားအား ညႊန္ၾကား ထားၿပီးျဖစ္ပါ သည္။
ေရႊဖီလက္ဖက္ ရာသီကာလအတြင္းတြင္ လက္ဖက္လုပ္ငန္းအဓိကလုပ္ကိုင္ေနသည့္ တအာင္းေဒသ၌ လက္နက္ကိုင္ တိုက္ပဲြ (လံုးဝ) မျဖစ္ပြားေစရန္ထိန္းသိမ္းမည္ျဖစ္ေၾကာင္း အသိေပးအပ္ပါသည္။
၅။ ထိုေၾကာင့္ လက္ဖက္လုပ္ငန္းကိုအဓိကမွီခိုအားထားေနၾကရသည့္ တအာင္းမိဘျပည္သူမ်ား၊ လက္ဖက္လုပ္ငန္းျဖင့္ မွီခိုလုပ္ကိုင္ေနသူမ်ားအားလံုး
ေရႊဖီလက္ဖက္ရာသီတြင္ စစ္မက္ျဖစ္ပြား မည့္ ေၾကာက္ရႊံ႕မႈမရွိဘဲ
ကိုယ္စိတ္လံုၿခံဳမႈရွိစြာ ျဖင့္လက္ဖက္လုပ္ငန္းကို လြတ္လပ္ေအးခ်မ္းစြာ
လုပ္ကိုင္စားေသာက္ၾကပါရန္ ပေလာင္ျပည္နယ္လြတ္ေျမာက္ေရးတပ္ဦး အေနျဖင့္ ေလးစားစြာရွင္းလင္း တင္ျပအပ္ပါသည္။
ဗဟိုအလုပ္အမႈေဆာင္ေကာ္မတီ
ပေလာင္ျပည္နယ္လြတ္ေျမာက္ေရးတပ္ဦး - P.S.L.F
0 comments:
Post a Comment